El Camino, en pilgrimsvandring i vackra Galicien, Spanien.

2018 fullbokad, 2019 öppen för anmälan

Följ med mig och gå på en anrik vandringsled från 800-talet, känn lugnet, njut av vacker natur och kanske förverkliga en av dina drömmar.

Leden är 80 mil lång men vi kommer vandra de sista vackra 20 milen av ”Den franska vägen” mellan Villafranca del Bierzo och Santiago de Compostela.

Vägen slingrar sig fram genom eukalyptus- och pinjeskogar, öppna landskap, kuperad terräng, större städer och små fina byar. Längs med vägen hittar vi även vackra kyrkor och byggnader från förr.
Kortaste dagsetapp är 1,5 mil, den längsta 3.0 och vi vandrar i sammanlagt 9 dagar. Vandringen är inte svår men det är långa och kanske varma dagar så du bör vara i någorlunda god kondition.

Vi kommer att bo på utvalda trevliga men enkla pensionat med dusch och toalett, lakan och handduk.
Packningen transporteras om du inte gärna vill bära din ryggsäck för att det är en utmaning i sig och vi äter frukost och middag tillsammans.

Dagsturen sker med mig och gruppen eller på egen hand. Kanske vill du växla. Det ska kännas bra för stunden.
Vi kommer att ha en samling varje dag där vi lär oss hur vi medvetet kan jobba med vår andning för att må bra och öka vår uthållighet.
En av höjdpunkterna är ankomsten till Santiago de Compostela där alla pilgrimer samlas utanför den berömda katedralen. Vi deltar i en mässa och sover vår sista natt i den mytomspunna staden.

Planeringen är inte helt klar men den ser ut ungefär så här:

Tid: 10-20 september 2018 (Det kommer att bli en resa samma tid 2019)
Pris: 7900:- som inkluderar del i dubbelrum (enkelrum mot tillägg)  färdledning, transport av bagage, bussresa till startorten Villafranca del Bierzo samt transfer tillbaka till flyget, pilgrimspass samt karta.
Flygbiljett med LH/LX bokar du själv på : www.lufthansa.se. Jag hjälper dig dock om du vill.
Du får gärna anmäla intresse redan nu på info@helenekjellin.se . Antalet platser är begränsat till 12 personer.

Den här turen blir ett minne för livet, jag lovar!

El Camino Pilgrimsvandring