Tester och analyser

Ibland kan det vara bra att kolla sin kropps status vad det gäller näring och eventuella obalanser.
Vad det gäller hormoner rekommenderas det alltid att mäta eftersom det kan vara svårt att prova sig fram. Här finns även avföringsprover via världens främsta laboratorium i USA.
Eftersom mycket ohälsa faktiskt börjar med dålig funktion och obalanser i mage och tarm kan just ett avföringstest vara det som gör att vi vet hur vi ska jobba.

Även test i blod av tungmetaller och mineraler är viktigt. Man mäter i blod och inte i hår.
Det beror på att håret visar vad som kommer ut och inte vad som finns kvar. Just detta är ofta problemet, att toxinerna inte kommer ut och då är blodet det som är intressant, inte håret.

Nedan hittar du de analyser och mätningar jag kan hjälpa till med och vad det kostar. Det sker på distans via enkla testkit du beställer och får hem på posten.

 

Mage/tarm:

Olika alternativ där det mest kompletta är CDSA test w parasites x 3
Detta test görs hemma tre dagar i rad och visar allt du behöver veta gällande hur det ser ut i tarmen. Förväntad god bakterieflora, parasiter, jästsvampar (Candida) icke önskvärda bakterier, autoimmunitet, läckande tarm, matsmältning, fettsyror, inflammation, irritation i tarmslemhinnan, överaktivt samt dåligt immunförsvar, vita och röda blodkroppar, enzymer m.m.

Pris: 4.850:- inkl. genomgång av resultatet samt förslag till åtgärdsplan. Rabatterad transport med UPS som kan bokas via oss tillkommer med 350:-

Det är ett magtesternas Rolls Royce och görs av labbet Doctor´s Data som startats av läkare inom funktionsmedicin i USA.
Andra tester inom området mage/tarm är:

CSA som ovan utan parasiter 3.600:-
Parasiter x 3(3 dgr): 2650:-
Läckande tarm: 895:-
S-IgA (immunförsvar) 1.195:-
Helicobacter Pylori: 1.195:-

 

Toxisk belastning-Test för kvicksilver, andra tungmetaller samt mineraler

I helblod för att få en klar bild av vad som finns i kroppen samt hur njurar och lever klarar av att avgifta kroppen.
Ett väldigt viktigt test när man trots åtgärder inte blir bättre, enl. mig alltid vid depression eller när du pga genetiska faktorer känner oro för att utveckla ex. Alzheimer eller Parkinsons sjukdom. Vid kronisk inflammation, neurologiska tillstånd samt för alla som har eller har haft amalgam i sina tänder.
Mäter även mineraler i kroppen vilket är en viktig bit eftersom de påverkas av tungmetaller.
Pris: 2.650:- inkl. genomgång samt åtgärdsplan. UPS 350:-

 

Hormontest / Salivtest:

Omfattande salivtest som visar dina nivåer av 3 olika östrogener, progesteron, testosteron, DHEA samt kortisol vid 4 tillfällen under dagen. Detta salivtest kan ge svaret på många obalanser i kroppen som ofta ligger till grund för ohälsa. Det visar även hur du ligger till när det kommer till stress och trötta binjurar och är till ovärderlig hjälp i fortsatt behandling.
Vid utbrändhet, Hypothyreos, depression, barnlöshet, PMS, PCOS, endometrios, klimakteriebesvär, utebliven viktnedgång, minskad sexlust, acne, besvärande hårväxt m.fl. hormonrelaterade besvär.

Pris: 3.900:- inkl. förberedelser, fullständig analys samt åtgärdsprogram.

 

Fettsyre analys – 26 olika fettsyror:

Mäter balansen av Omega3/omega6, dvs din inflammatoriska status samt transfetter och flexibilitet i cellmembranen. Omega 7 och 9
Visar exakt nivå av DHA som kan vara en viktig faktor vid inflammation men även depression, ADHD, dyslexi m.m.

Pris 985:-