Immunförsvar och influensatider

Lemon & honey

Nu är det influensatider.

Man ska väl vaccinera sig, speciellt om man är gammal, sjuk, utsatt, nedsatt eller bara inte vill bli liggandes i en tuff och långdragen influensa.
För det blir man per automatik, alltså liggandes, eller blir man inte det?
Nej det blir man inte.
När det handlar om virus så är det vårt immunförsvar som det kommer an på. Självklart också disponering för och mängden virus vi blir utsatta för men om immunförsvaret fungerar så blir det ingen reaktion.

Jag har inte haft influensa sedan barnen var små och jag vaccinerar mig sedan c:a 10 år tillbaka inte mot någonting alls.
Sedan jag började jobba med kosten blir jag mycket sällan sjuk. Innan var det sådär ”normaltittsomtätt”.

Jag har idag en mycket bättre näringsstatus, jag äter grönt och färgglatt, rent och oprocessat, giftfritt, hormon/antibiotikafritt. Jag rör mig ute, sover gott och andas lugnt och djupt.
Jag fokuserar på naturens eget ”vaccin”.
Ingefära, vitlök, citron, rå honung, gurkmeja och olika örter är alla råvaror som hjälper din kropp att på egen hand bekämpa virus och bakterier och stärka immunförsvaret.

Det är immunförsvaret allt handlar om. Vad som än händer så är det kroppens eget immunförsvar som bör lösa situationen.

Urinvägsinfektion är vanligt.

En del får det ofta, andra drabbas nästan aldrig men det är i princip alltid kvinnor pga kortare urinrör än män.
Oftast är det bakterien E. coli som infekterar via urinrörets mynning, ibland är det Candidasvamp och det hänger ofta samman med sex där det lätt ”flyttas” bakterier och slemhinnorna är utsatta.
Nu är det upp till kroppen att ta tag i situationen men det är mycket sällan vi ser på UVI som en ”vanlig” infektion. Det blir snabbt något panikartat och rädslan för att det ska gå upp i njurarna är stor.

Ja, man ska vara uppmärksam för njurbäckeninflammation är allvarligt men det jag ändå vill är att sprida kunskap om vad UVI är och hur man kan tänka.

Jag hade det ofta förr. Nu aldrig förutom förra söndagen.
Jag har startat en detoxkur med en grupp och för min egen del testar jag parallellt en riktig ”hightech” leverkur med liposomala produkter av bland annat gluthatione, phosfatidylkolin, bitterörter samt ett B komlex.
Du kan handla dessa från Quicksilver samt Thornes tillskott o mycket annat högkvalitativt på Ekobutiken

Två dagar in i kuren känner jag att en UVI är på väg. Det var år sedan sist men känslan är extremt bekant.
Förmodligen kommer toxiner ut via kuren och njurarna hinner inte med, immunförsvaret belastas, bakterierna får fäste och infektionen är ett faktum.

Så vad gör jag. Det molar och värker, att kissa är som att föda barn och det lägger sig en tung känsla av trötthet i kroppen, skit också, inte nu!
Jag vräker inte i mig flera liter citronvatten, tänker att det frestar på urinblåsan, men jag dricker citronvatten.
Här är det njurarna som måste dra ett stort lass så bort med animaliskt protein till 100 % och så proteinfattigt det går i övrigt.
Jag äter mest frukt: Vattenmelon och/eller vindruvor för sig, sedan annan frukt, bär och råa grönsaker. (Nu var jag ju redan i en detox så det föll sig naturligt)
Åkerfräkente (kisel), Ledins Curité (maskros, nässla mm), Echinacea (lymfsystemet) zink, vitamin D samt extra probiotika, C vitamin, honungsvatten, citron, vitlök, ingefära…..

På måndagen köper jag D-Mannose från Dr Mercola på hälsokosten. Har du problem, köp den.
Den innehåller tranbärsextrakt som förhindrar bakterien att få fäste i på urinrörets väggar samt probiotika.
På måndagkvällen gör det lite mindre ont.

På tisdagmorgon gör det rejält ont igen och så kommer det blod. Det är här många rusar i väg till vårdcentralen och får antibiotika.
Jag känner mig OK så jag åker till Worldclass och kör ett yinyogapass med Anna Swedin (min underbara vapendragare på yoga/vandringsresorna). Hon fokuserar på att öppna upp, hon fokuserar på bäcken och ljumskar.

Innan passet går jag på toaletten och profylaxandas, det gör suuuuperont.
Efter passet är det 100 % smärtfritt. Fascinerad, ringer Anna, wow! Rörelser, andning = smärtlindring.

Smärtan kommer tillbaka, blodet försvinner, jag fortsätter med min kur, ser till att vila och att hålla mig lugn och på torsdag, äntligen, är jag helt återställd. Det tog fyra dagar.
Det har gått lite upp och ner men så beter sig en infektion. Tänk er en vanlig förkylning. Precis när man känner sig bättre så blir man sämre. Så fungerar läkning, som en dragkamp mellan det goda och det onda.

Det viktiga är alltså att det inte går upp i njurarna och därav åtgärderna ovan. Låt kroppens organ vila från metabolism och fokusera på läkning. Bakterier samlas upp av lymfsystemet och filtreras ut av njurarna så låt njurarna vila och fokusera på att filtrera. Boosta kroppen med näring och vila. Känn dig trygg i din process.

Antibiotika räddar liv men i onödan förstör det. Det kan om vi har otur blir starten till en hel del problem, det skapar på sikt resistenta bakterier, det förstör vår egen viktiga tarmflora mm.
Om det blir aktuellt, om inget hjälper och antibiotika blir ett faktum så se till att ta en bra probiotika samtidigt fast emellan.

Själv gick jag så långt som till njurbäckeninflammation en gång för länge sedan innan det vände. Tog aldrig antibiotika då heller men det är jag. Jag har koll på läget, kunskap och erfarenhet. Chansa inte om du är osäker men om du följer ovan råd bör du inte hamna där.

Lycka till med hösten, vintern och livet. Njut av solen när den kommer fram och härligt läkande mat.
Helene

 

Autumn