El Camino,  pilgrimsvandring i vackra Galicien, Spanien. 2019

Följ med mig och gå på en anrik vandringsled från 800-talet, känn lugnet, njut av vacker natur och kanske förverkliga en av dina drömmar.

Leden är 80 mil lång men vi kommer vandra de sista vackra 23 respektive 13 milen av ”Den franska vägen” mellan Villafranca del Bierzo eller Samos och Santiago de Compostela.

Vägen slingrar sig fram genom eukalyptus- och pinjeskogar, öppna landskap, kuperad terräng, större städer och små fina byar.
Längs med vägen hittar vi även vackra kyrkor och byggnader från förr.
Kortaste dagsetapp är 1,5 mil, den längsta 2,9 och vi vandrar i sammanlagt 6 resp 9 dagar. Vandringen är inte svår men det är långa och kanske varma dagar så du bör vara i någorlunda god kondition och fötterna måste hålla.
Vi flyger till Santiago de Compostela där en förbeställd buss hämtar och kör oss till den ort där vi startar dagen därpå.
Vi kommer att bo i dubbelrum på utvalda trevliga pensionat med dusch och toalett, lakan och handduk.

Packningen transporteras om du inte gärna vill bära din ryggsäck för att det är en utmaning i sig.

Du går med mig och gruppen eller på egen hand. Kanske vill du växla. Det ska kännas bra för stunden. Vi går varje morgon igenom dagens vandring och ni får tips om var ni kan stanna och äta.

Var dag avslutas med middag på trevlig restaurang eller på härbärget. Jag har valt att inte inkludera måltider då alla har olika vanor och preferenser. Bättre att äta det man är sugen på än att vara hänvisad till en förvald meny.

En av höjdpunkterna är ankomsten till Santiago de Compostela där alla pilgrimer samlas utanför den berömda katedralen. Vi deltar i en mässa och sover vår sista natt i den mytomspunna staden.

2019 har vi alltså 2 resor, en lite kortare och en lite längre. jag guidar som vanligt på bägge resorna men de ser lite olika ut. Det finns totalt 12 platser på varje resa.

Resa 1: 13,5 mil, 6 vandringsdagar,  yoga och föreläsningar med Anna Hallén (Fullbokad)

Tid: 29/8-5/9 2019
Pris: 8900:- som inkluderar del i dubbelrum 7 nätter, färdledning, yoga, andningsövningar, föreläsningar, transport av bagage, busstransfer till startorten Samos samt transfer tillbaka till flyget, pilgrimspass, guidebok/karta.

Anna kommer att prata om allt från signalsubstanser och hormoner till stress och att mentalt må bra. Hon kommer även att leda en kort morgonyoga där vi förbereder oss för dagens vandring

Resa 2: 23 mil, 9 vandringsdagar, yoga med Pratik Sankhe (1 plats kvar)

7/9-17/9 2019
Pris 9900:- som inkluderar del i dubbelrum 10 nätter, färdledning, yoga, andning och meditativa övningar, transport av bagage, busstransfer till startorten Villafranca del Bierzo samt transfer tillbaka till flyget, pilgrimspass, guidebok/karta.

Pratik kommer att leda oss i yogans magiska värld där vi utmanar oss själva och tänjer på våra gränser. Han kommer att vandra med oss och tid att fråga och lyssna när han berättar kommer det att vara gott om.

Flygbiljett till Santiago de Compostela med Lufthansa tillkommer på båda uppläggen med c:a 3.000:- från Stockholm eller Köpenhamn och den bokar du själv på : www.lufthansa.se. Jag hjälper dig om du vill och mer info kommer när du bokat in dig.
Mat o dryck på turen brukar kosta c:a 20-30 EUR/dag

Det kommer snabbt att bli fullt på dessa resor då antalet platser av praktiska skäl inte kan utökas så har du bestämt dig så vänta inte med att boka.
Du anmäler dig genom att ange namn, personnummer och mobilnummer i kontaktformuläret här 
Glöm inte att upplysa om vilken av resorna du vill vara med på. När du anmält dig så bekräftar jag att du fått plats och i nästa steg kommer detaljerad info om hur du går vidare.

En upplevelse för livet, Buen Camino!

******************

Helene Kjellin

El Camino

Helene Kjellin. Outtröttlig vandringsentusiast, kostrådgivare, inspiratör mm. Kommer att vägleda i att finna magin i att bara gå, entusiasmera och peppa. Ingen vill vara utan denna upplevelse.
******************

Anna Hallén

Anna Hallén

Anna Hallén Buitenhuis. Kostrådgivare, författare, utbildare, yogainstruktör m.m. Läs mer om Anna här

*****************

Pratik Sankhe

Pratik YogaPratik

Pratik Sankhe. Yogalärare. Har förändrat min inställning till yoga och lärt mig massor om att inte ge upp, tänja på sina gränser och vad yoga egentligen är. Läs mer om Pratik här
”Be like a tree. Stay grounded, connect with your roots, turn over a new leaf, bend before you break, enjoy your unique natural beauty, keep growing!”

****************

 

 Vi ses!

 

El Camino Pilgrimsvandring