El Camino,  pilgrimsvandring med yoga i vackra Galicien, Spanien,
29/8 2020, 8 resp. 15 nätter.

Nu med tillägg Finisterre/Muxia, världens ände.

Följ med mig och gå på en anrik vandringsled från 800-talet, känn lugnet, njut av vacker natur och förverkliga en av dina drömmar. En helt unik upplevelse!

Leden Camino Frances är 80 mil lång men denna gång kommer vi att vandra de sista vackra 14 milen av ”Den franska vägen” mellan Triacastela via Samos till Santiago de Compostela.
Vi som önskar gå längre forstätter på Camino Finisterre ut till kusten och de vackra städerna Fisterra och Muxia.
Vi sover då en extra natt på vårt härliga hotell i Santiago de Compostela, upplever staden en hel dag och fortsätter sedan vår vandring dagen därpå.

Vi flyger ner 31/8,  startar vår vandring från Triacastela den 1/9 och ankommer Santiago de Compostela 7/9.
Det blir 7 vandringsdagar och 8 nätter på hotell.

Därefter finns det alltså två olika möjligheter.

Antingen avslutar du i den vackra staden och reser hem, nöjd med din vandring, många mil i benen, många nya insikter, vänner, erfarenheter  och med ett fint certifikat i bagaget.

Eller så fortsätter du efter ytterligare en dag och en natt i Santiago de Compostela och upplever en mindre känd del av leden, Camino Finisterre, vandrar ut mot havet och Fisterra, världens ände, och vidare längs kusten till Muxia.
Denna sista bit gick pilgrimerna förr för att bränna sina kläder, rena sig och leta upp ett snäckskal som sedan blivit symbol för vandringen.

Väljer du den här varianten så går du 12 mil till,  sammanlagt 26 mil och är borta i 2 veckor.
Kan varmt rekommenderas.
Sista biten längs kusten mellan Fisterra och Muxia är sagolikt vacker och på denna del av leden är det inte många som går.

*

En tredje möjlighet finns  för dig som gått till Santiago de Compostela och är sugen på att komplettera med Camino Finisterre eller bara tycker att den passar dig bättre. En ännu mer naturnära upplevelse då det är färre vandrare och längre mellan barer och härbärgen.
Ni flyger helt enkelt till Santiago de Compostela 8/9 (eller en dag tidigare och upplever mer av staden) och vandrar med oss som valt att fortsätta.
Hem reser vi 15/9.
Du har då en mycket speciell och lugn vandring att se fram emot med ett makalöst vackert slut.

****

Vägen längs Caminon

slingrar sig fram genom eukalyptus- och pinjeskogar, majsfält och kastanjeodlingar, öppna landskap, kuperad terräng, betesmarker, större städer och många små fina byar.
Längs med vägen hittar vi även vackra kyrkor och byggnader från förr och vi träffar och kanske samspråkar med andra vandrare från olika delar av världen.

Kortaste dagsetapp är 1,5 mil, den längsta 3,1 och vi vandrar i 6 respektive 12 dagar.
Vandringen är inte svår men det är långa och kanske varma dagar så du bör vara i någorlunda god kondition och fötterna måste hålla. Terrängen är kuperad så en hel del backar kan vi räkna med.

*

Vi flyger till Santiago de Compostela 29/8 där taxi hämtar och kör oss till Samos varifrån vi startar dagen därpå. Vi upplever Samos som är en fantastisk vacker plats med ett stort aktivt kloster.
Vi kommer att bo i dubbelrum på utvalda trevliga pensionat (Jag har provbott samtliga) med dusch och toalett, lakan, handduk samt toalettartiklar.
På ett par ställen finns till och med en liten swimmingpool så ta med badkläder.

Packningen transporteras så du bär endast din dagryggsäck med de förnödenheter du kan behöva.

Du går med mig och gruppen eller på egen hand. Kanske vill du växla. Det ska kännas bra för stunden.
Ibland har vi tyst vandring, vi praktiserar även sk ”breathwalk”.
Varje morgon väcker vi kroppen i en kort yoga, vi går igenom dagens vandring och ni får tips om var ni kan stanna och äta.

Var dag avslutas med lugn välbehövlig yoga och sedan äter vi en härlig middag på vårt boende.

Jag har valt att inte inkludera måltider i priset då alla har olika vanor och preferenser.
Ofta erbjuds en trerätters pilgrimsmeny som inkluderar husets vin och kaffe. Den kostar 9-12 EUR och du väljer själv förrätt, varmrätt och dessert.

En av höjdpunkterna är ankomsten till Santiago de Compostela där alla pilgrimer samlas utanför den berömda katedralen.
Att sitta på torget efter avslutad vandring ger en otrolig lyckokänsla. Benen är stumma men andningen är lugn och många erfar att de är väldigt lätta i kroppen trots alla ansträngningar.

Vi deltar kanske i en mässa och sover vår sista natt i den mytomspunna staden om du inte valt att fortsätta och gå den längre varianten.

Jag guidar på hela resan och  det finns totalt 13 platser.

Resa nr. 1: 14 mil, Samos-Santiago de Compostela, 8 nätter, 7 vandringsdagar med yoga.

Tid: 29/8-6/9 2020
Pris: 10.250:- som inkluderar del i dubbelrum 8 nätter, färdledning, lärarledd yoga, transport av 1 bagage, busstransfer till startorten Samos samt taxitransfer tillbaka till flyget, pilgrimspass, fint förpackat certifikat, guidebok/karta.

Resa nr. 2: 26 mil, Samos-Santiago de Compostela-Muxia, 15 nätter, 13 vandringsdagar med yoga

Tid: 29/8-13/9 2020
Pris : 15.250:- som inkluderar del i dubbelrum 15 nätter, färdledning, yoga samt yogainspirerad stretch, transport av bagage, busstransfer till startorten Samos samt från Muxia tillbaka till flyget, pilgrimspass, fint förpackat certifikat, guidebok/karta.

Resa nr. 3: 12 mil, Santiago de Compostela-Muxia via Fisterra, 7 nätter, 6 vandringsdagar med yogastretch.

Tid: 6/9-13/9 2020
Pris: 8.900:- som inkluderar del i dubbelrum 7 nätter, färdledning, yogainspirerad stretch, transport av bagage, taxi Muxia-Santiago de Compostela,  pilgrimspass, certifikat, karta

*

Flygbiljett till Santiago de Compostela tillkommer på samtliga upplägg med c:a 3500:- från Stockholm eller Köpenhamn och den bokar du själv.
Jag hjälper dig och mer info kommer när vi fått kontakt.
Kostnad för mat o dryck på turen brukar landa på c:a 20-30 EUR/dag

Det kommer snabbt att bli fullt på dessa resor då antalet platser av praktiska skäl inte kan utökas.
Så har du bestämt dig så vänta inte med att boka.
Du anmäler dig genom att ange namn, personnummer och mobilnummer i kontaktformuläret här 
Glöm inte att upplysa om vilken av resorna du vill vara med på.
När du anmält dig så bekräftar jag att du fått plats och i nästa steg kommer detaljerad info om hur du går vidare samt en faktura på anmälningsavgiften som är 1.600:-

En upplevelse för livet, Buen Camino!

Vi ses

******************

El Camino

Helene Kjellin. Outtröttlig vandringsentusiast, kostrådgivare, inspiratör mm. Kommer att vägleda i att finna magin i att bara gå, entusiasmera och peppa. Ingen vill vara utan denna upplevelse.

****************

SOPHIE DJUSBERG
Sophie Djusberg, egenföretagare på Livsfilosophie, har efter lång erfarenhet inom sjukvården sadlat om till friskvården.

”Jag vill få människor att må bra och har alltid vetat att nyckeln ligger i förebyggandet av ohälsa och därför arbetar jag idag med helheten. ”

Sophie är Yogalärare och håller klasser i Medicinsk yoga, yoga vid stress och Yin Yoga

Hon arbetar som Ayurevedisk massageterapeut, yogamassör, Mentor med inriktning Yoga vid stress och utbrändhet, diplomerad HRV-tränare och föreläsare.

Läs mer på www.livsfilosophie.se

*************

El Camino Pilgrimsvandring