helene kjellin mat hälsa

Om du väljer mat din kropp är designad för
blir du pigg och frisk!

 

Alla har en åsikt om mat. Alla äter.

För många blir maten ett problem, något jobbigt och ibland till och med något farligt. Så ska det inte vara. Mat ska vara något naturligt. Det ska vara självklart, okomplicerat, näringsrikt, mättande och gott!
Ur ett evolutionärt perspektiv äter vi ny mat vilket resulterar i helt nya sjukdomar och problem i våra kroppar.

 

Gräsbetesko
Mat som medicin

 

Moderna sjukdomar är orsakade av
modernt leverne

Det kan gå ganska lång tid innan kroppen säger ifrån eftersom den gör allt för att överleva på det den får men till slut säger den stopp.
Diabetes, hjärt och kärlsjukdomar, högt blodtryck, övervikt, värk och inflammationer, neurologiska sjukdomar, hormonella obalanser, astma och allergier, krånglande mage, kroniska tarmsjukdomar, migrän m.m… är bara några exempel på vår moderna ohälsa.
All sjukdom börjar i magen, sa Hippokrates för c:a 2000 år sedan. Enligt mig hade han rätt och ser starka kopplingar mellan magproblem och andra tillstånd.

 

 

Häng med på min gratiskurs - Bättre maghälsa i tre enkla steg

Passa på att skaffa dig bättre maghälsa och kunskap om hur just din mage fungerar.

Juicing

 

Gifter i vår omgivning, i maten, i det vi tillför huden

kan vi inte helt komma i från men vi själva har stora möjligheter att påverka. Detox och stöttning av våra viktiga avgiftningsorgan är A & O och här gäller det att tänka rätt och ta var sak i rätt ordning. Vi kan inte börja blåsa runt damm i ett rum med stängda fönster, dammet måste ut också och vi bör skydda det från alltför mycket nytt damm.
Rätt näring, en bra tarmflora och fokus på rörelse och stresshantering är viktiga komponenter när det kommer till hälsa. Lägg samvaro med nära och kära, närhet till naturen, lek och skratt så har du stora förutsättningar att må bra…länge.

 

Toxiner
helene kjellin Kostråd

 

 

Jag hjälper dig att hitta rätt

Jag inspirerar dig till förändringar som med all sannolikhet kommer att göra skillnad. Jag har lång erfarenhet av både egna och andras problem och är idag frisk som en nötkärna med mycket kunskap i bagaget.
Kanske vill du gå på någon av mina kurser eller föreläsningar?
Kanske kickstartar du med en härlig vandringsresa eller så konsulterar du mig personligen så jobbar vi med just dig och dina förutsättningar i lugn och ro.

Gör ett val idag och ta kontroll över din framtid.

Jag är redo, är du?

Antiaging, ”Konsten att dö ung….vid en hög ålder”.

Helene Kjellin, näringsterapeut