Välkommen till Helene Kjellin

Välkommen till Helene Kjellin på internet.

Om du väljer mat din kropp är designad för blir du pigg och frisk!

Alla äter. Alla har en åsikt om mat. För många blir maten ett problem, något jobbigt och ibland till och med något farligt. Så ska det inte vara. Mat ska vara något naturligt. Det ska vara självklart, okomplicerat, näringsrikt, mättande och gott!

Ur ett evolutionärt perspektiv äter vi ny mat vilket resulterar i helt nya sjukdomar och problem i våra kroppar. Vi äter alldeles för mycket protein sett ur samma perspektiv. När vi var vandrare och jägare hade vi ingalunda obegränsad tillgång på kött utan en stor del av kosten bestod av vegetabilier.

Detta blir även mer hållbart i dag om vi ser till att grönsaker, rotfrukter, bär och frukt blir en stor del av vår vardag. Detta stöttar även avgiftning samt leverns och njurarnas arbete.

 

Maten är för ren

Maten idag är för ren, den innehåller för lite goda bakterier som man förr fick i sig naturligt via konserveringsmetoden mjölksyrajäsning men även mjölk som inte var pastöriserad innehåller viktiga bakterier och enzymer. Jorden innehåller också viktiga mikrober.

Vi tvättar, sanerar, pastöriserar alltså vår mat. Vi kokar, steker, raffinerar och processar den till oigenkännlighet. I stället för levande föda med högt näringsinnehåll äter vi ofta mat som kroppen inte känner igen med ett lågt näringsinnehåll.

Ökad användning av antibiotika gör problemet ännu större då det dödar den naturliga flora vi har i tarmen. Mycket socker och stärkelse gör tarmen gynnsam för parasiter och jästsvampar som ofta tar över tarmar och matsmältningssystem.

Vi äter för mycket kött

Vi kan inte äta den mängd animaliskt protein många gör idag. Det är inte hållbart och inte nyttigt. Djuren mår inte bra, äter fel föda och våra kroppar får också fel balans. Vi ratar dessutom inälvor, brosk, märg mfl. nyttigheter och väljer muskelkött och vi missar viktiga aminosyror som bland annat bygger upp vårt eget brosk och främjar ledhälsa. 

Animaliskt protein måste komma från djur som mår bra och äter den mat de evolutionärt är menade för och vi ska äta så lite att det räcker till alla och gynnar en hållbara produktion.

Moderna sjukdomar är orsakade av modernt leverne

Det kan gå ganska lång tid innan kroppen säger ifrån eftersom den gör allt för att överleva på det den får men till slut säger den stopp.

Diabetes, hjärt och kärlsjukdomar, högt blodtryck, övervikt, värk och inflammationer, neurologiska sjukdomar, hormonella obalanser, astma och allergier, krånglande mage, kroniska tarmsjukdomar, migrän m.m… är bara några exempel på vår moderna ohälsa.

Gifter i vår omgivning och stress är andra komponenter vi inte kommer i från vilket kan kännas lite tungt. Men det betyder också att vi har väldigt stora möjligheter att själva påverka vår hälsa vilket är fantastiskt. När det kommer till gifter och tungmetaller så handlar det om att få ett fungerande avgiftningssystem så kroppen kan hantera det som kommer in och se till att det kommer ut.