Att vandra

Jag brinner för vandring som motionsform. Den utövas alltid utomhus och alltid i naturen. Jag brinner även för vandring som umgängesform för att det blir så avspänt och lättsamt. När vi går tänker vi dessutom bättre. Själv planerar jag alla föreläsningar när jag är ute och går.

Vi rör oss som vi långt tillbaka i tiden när vi var nomader alltid gjorde. Vi vandrade kanske ett helt liv. Det fina är att när vi går kan vi vara tysta men vi kan också samtala, lösa problem och lyssna, det kan vi inte på crossfitpasset eller löprundan.

När jag gick 21 mil på Pilgrimsleden i Spanien förra året och kom hem kände jag en väldig saknad….en saknad efter rörelsen, dynamiken, den avstressande känslan och lugnet. En saknad efter att inte ha en enda tid att passa, inte ett arrangerat möte utan alla möten skedde helt spontant.

Pilgrimsvandringen i Spanien 2018 är fullbokad men det finns platser kvar till Kreta. Dessa resor ger mig också en massa glädje och påfyllning och jag längtar redan dit.

På bilden syns platsen med grottor vi alltid går till. Där kan man sitta och lyssna till havets brus och landa i sig själv en smula.

Kreta Vandring