Cravings

 

Cravings

Har du någon gång känt att precis just nu har du ingen som helst möjlighet att avstå det du just blivit sugen på. Du kanske tänker att du inte ska äta/dricka just detta men två krafter kivas inom dig och du hittar en mängd olika anledningar att inte avstå denna gång.

Ordet addiction kommer från latinet och betyder mer ordagrant: Att viljelöst hänge sig åt….
Smaka på betydelsen, att inte vilja men ändå hänge sig.

Många beskriver det som att äta/dricka/göra något  med någon form av skräckblandad förtjusning
och efteråt känns det alldeles tomt eller till och med ångestladdat.
Det här är inget som alla råkar ut för eller känner till men det är vanligare än man tror och det innefattar många olika faktorer, allt i från hjärnkemi till tarmflora och det är här jag vill visa på en viktig del i problemet.

Om vår tarmflora består av ex jästsvampar, Candida Albicans, eller kanske en vanlig parasit som heter Blastocystis Hominis så befinner vi oss i ett läge som är mycket känsligt och som påverkar vår vilja och våra känslor.
Dessa inkräktare metaboliserar nämligen på socker vilket även innefattar bröd, jäst, alkohol, mejerivaror m.m. och för att få näring signalerar dessa mycket effektivt via vår hjärna.

Det här betyder i praktiken att om känslan/suget/cravingen kommer över en person med ex. svampöverväxt och personen i stället tar en laddning svampdödande medel som ex min favorit Undecylensyra, så försvinner ofta suget. Det är som trolleri men faktiskt alldeles sant.
Vi bör självklart jobba med vårt mående, beteende mm när det kommer till beroendeproblematik men vi får inte glömma tarmen och dess innevånare för då jobbar vi i motvind så det heter duga och den viljestyrkan finns knappt om parasitmat/dryck finns i skåpet.

Cravings