Om jag fick göra om……

Newborn

Det är ingen mening att tänka så, man blir bara ledsen. Fast i mitt fall blir det ändå lite meningsfullt eftersom jag har möjlighet att via min profession lära andra av mina misstag.

Vad är det då jag vill lära andra? Vad skulle jag vilja göra om?

Jag har kärleksfullt fött och fött upp två älskade barn med en kropp i total obalans. Vi har aningslöst ätit det vi trodde var bra mat, vaccinerat och medicinerat, renoverat och fejat, tvättat, sprayat och smort.
Allehanda problem av olika slag, lätta som svåra har funnits med i bilden. Allt i från eksem till ångest och panik och i allt ser jag samband.
Jag ältar inte, jag lägger inte längre skuld på mig själv, jag har lärt mig leva med mina insikter men när jag första gången läste boken GAPS av Natasha Campbell Mc Bride så grät jag floder.

GAPS står för Gut and psychology syndrom

och handlar om tarmens betydelse och dess samband med ex depression, ADHD, dyslexi, autism, schizofreni m.m. Den handlar om hur viktig en graviditet och en förlossning är och hur mycket som styrs av föräldrarnas leverne både före och efter.
Den handlar om tarmen som avgiftningsorgan, om mat och goda bakterier, om immunförsvar och näringsupptag.

Det är för mig mycket uppenbart att det som sker i moderlivet och vid förlossningen samt de första månaderna i barnets liv betyder nästan allt och kan vara den stora skillnaden mellan två olika barns liv och framtid.

Vi hoppar tillbaka till 1988. Det är två år kvar till vårt första barn föds. I min tidsresa jobbar jag med min kropp för att den ska vara i fin balans inför graviditeten.
Jag dricker alltså inte alkohol, öl och vin, varje helg. Jag äter inte uteslutande pastarätter, korv och mackor, godis och chips utan väljer bra mat.
Jag detoxar min kropp med juice och gröna drinkar. Jag slutar omedelbart med P-piller och använder mig inte av Omeprazol, Alvedon och tackar nej till antibiotika och vaccinationer.

Jag tar ett naturligt tag om mina Candidaproblem och slänger Canesten och Pevarylprodukterna i papperskorgen.
Hoppas att kokosolja fanns 1988 :). Jag äter Omega 3, lite extra vitaminer samt Probiotika.

Vår dotter föds. Jag har slutat med alkohol för gott (precis som jag nu gjort för c:a 3 år sedan) så det faktum att barnmorskan säger att ett glas vin då och då inte spelar någon som helst roll struntar jag fullständigt i.
Dumheter btw.

Jag helammar i 8 månader och lägger sedan till smakportioner av ekologisk frukt och grönt med hemkokt buljong och kanske lite surkålsspad. Inte gröt och välling eller barnmat på burk från Findus. Hon vaccineras inte!

Det börjar närma sig nästa barn och här blir det lite problem i tidsresan.
Eftersom jag i verkliga livet fick tre sena missfall, det sista i vecka 19, och vår son föddes efter ett antal progesteroninjektioner så antar jag att i mitt ”nya” liv blir det inte missfall vilket betyder att älskling nr. 2 inte föds utan något av de tidigare…..Nej så går inte att tänka. Vår son föds utan mina obalanser.

Han föds utan eksem, intoleranser och magknip. Han vaccineras inte vid tre månaders ålder, får inte hög feber och skriker i tre dagar. Han behöver inte gå över till välling vid 3 månaders ålder när mina bröstvårtor inte läker pga jästsvamp (som BVC säger beror på barnet som har torsk i munnen. Fult att skylla på honom)
Han behöver inte lida av magkatarr hela sin uppväxt och han behöver inte drabbas av depression, fobier, dålig självkänsla och panikattacker i tonåren………..

Våra barn får bra genomtänkt mat enligt mina riktlinjer idag. De kommer självklart att vilja äta glass och pasta när de träffar andra men de har kroppar och hjärnor i balans med signalsubstanser i ett jämnt förhållande och de behöver inte höja dopamin med socker, de är lugna och fokuserade och de har inte kvicksilver och annat som skapar inflammation och dålig tarmhälsa. De kommer att tåla ”vanlig mat” ibland.
De har kroppar som avgiftar naturligt precis som det ska vara. Näringsupptaget är optimalt och ätandet styrs av kunskap och vana inte av blodsockersvängningar, kortisol,  låga nivåer av endorfiner, Candida eller ett kidnappat belöningssystem.

Vi använder naturliga produkter för kropp och i hemmet, precis som vi gör nu…..30 år senare. Vi gör medvetna val i alla lägen och låter oss inte påverkas av etablissemanget.

30 år senare kan jag bara vädja till blivande och nyblivna föräldrar: Försök att förstå sambanden innan det är försent och lita inte blint på sjukvården när det kommer till era barn, det är fel krafter som styr även där idag.
Läs boken Gut and Psychology Syndrome, alla bör göra det.
Vi lever i en värld idag där diagnoser dyker upp överallt och där alldeles för många mår dåligt.
Jag pratar med så många ungdomar som kommit till mig, ofta via sina oroliga föräldrar.
Oro, depression, sömnproblem, ångest är vanligare än förkylningar och 95 % av dessa unga människor har problem med magen, stora problem.

Natasha Cambell Mc Bride som är läkare och jobbar aktivt med barn och unga menar att 95 % av barn med ADHD har överväxt av jästsvamp i magen. Därav kommer då ett ätande som styrs av sockersugna mikrober som även älskar ost. Cheese disease kallar man det i USA.

Visst, det är ett tufft samhälle vi lever i idag men vi får inte glömma biokemin. Är vi ute på ett stormigt hav så måste båten vara tät, solid, ha en extra motor, vara servad, stark  osv.

Så, se om era skepp. Det blåser stark vind och dagens livshav har hotande underströmmar i massor.
Ta hand om magen ända från start så undviker vi många sorgliga slut.

 

GAPS