Lev livet, ät det inte och hur gick det med detoxen?

Nu är vi i mål!

Vi blev c:a 70 stycken som detoxade. Vi juicade, mixade och hackade frukter, grönsaker och bär. Gjorde soppor och grönsaksskapelser och drack och knaprade selleri så det stod härliga till.
I början var det förvirrat, lite hungrigt, stort fokus på vad, hur mycket, hur ofta…
De flesta var dock otroligt taggade och motiverade och det delades nya recept i gruppen på Facebook, stöttades och peppades.
En del ramlade av efter ett par dagar till 1 vecka. det blev för tufft, opraktiskt eller så passade inte upplägget just den deltagaren just då.
De som blev kvar var 53 stycken. Japp, 53 stycken klarade att äta endast frukt och grönt i hela fyra veckor. Wow, bra jobbat….och hur mådde vi?
I början lite utrensning som huvudvärk, led och muskelvärk, lite deppighet mm som försvann och ersattes med ny energi, minskad värk, viktnedgång mm.
Fokus på mat och variation tonades också ner och ett lugn spred sig i kroppen. Det kunde liksom räcka med ett par bananer till middag.

Ätstörning? Inte alls.
En känsla av att vi lever livet i stället för att äta det. Så mycket tid och energi till att leva, umgås, känna efter, längta, skratta, diskutera, bara vara….
Inte bara planera mat och dryck. Vad ska vi äta, dricka, hur mycket, när….Nej, vi tar något när vi är hungriga och behöver energi och sedan fortsätter vi leva livet.

Så här skriver en deltagare i utvärderingen:

”Människor runt om kring mig börjar reagera på att jag ser piggare, friskare och slankare ut.
Jag har gått ner i vikt. Min hud har blivit mjukare (är snustorr). Värken och smärtan i mina tummar har blivit bättre (vågar inte tro på det ännu) och min inflammation/eksem på ett nagelband som jag har haft i åratal börjar läka och mina blossande eksem runt munnen har inte blossat upp än (vågar inte tro på detta heller riktigt än). Mindre värk rent allmänt.”

….och en annan:

”Är på dag 11. Mår toppen. Ska köra till slutet av september.
Fått så mycket energi. Känner mig klar i huvudet. Ingen värk i kroppen längre.
Inga cravings på annan mat, fått ett avslappnat ätbeteende. Siktar på att må mitt bästa i år.”

Så generellt trots att vi frossat i frukt och bär så har störda ätbeteenden blivit normala.
Jag är övertygad om att om man begränsar sockerintaget till nästan 0 genom att inte tillåta sig äta frukt så skapar man en känslighet som resulterar i återfall och cravings.
Man går dessutom miste om fruktens läkande, basande och avgiftande effekt förutom att det är väldigt gott.

Så tack för denna omgång. Nästa vända kör vi 5/11-2/12

Läs mer och anmäl dig HÄR 

Är vi helt rena nu? Nä, inte en chans….men renare. När vi nu ska gå tillbaka till vanlig mat upptäcker de flesta att sådant som lockade förut inte alls känns lika viktigt. Kaffet, chokladbiten, osten….
Personligen kommer jag aldrig att överge min härliga frukostsmoothie bestående av 2 bananer, 1/2 paket fryst mango, 1/2 dl kokosvatten och 1-2 cm färsk ingefära. Den äger!

Lycka till, vi ”ses” kanske i november.
Helene, inspiratör, livsnjutare och coach

Mango bananadream