Min hälsoresa

Min hälsoresaMin hälsoresa

Helene 48 år/Helene 56 år

Det är många som undrar hur min väg sett ut. Vad började jag med, hur har jag förändrat och förändrats under resans gång?

På bilden till vänster är jag 48 år, har ätit LCHF-kost i c:a 4 år. Jag mår bra, mycket bättre än innan LCHF med pasta, mackor, husmanskost, godis och öl.
Jag är inte överviktig eller bekymrad över min vikt men kroppen är stinn och låren buckliga. Jag är frisk, somnar gott men vaknar på nätterna och svettas. Jag krånglar med hormonkrämer men får ingen ordning. Får vallningar på dagarna också kombinerat med diffus ångest som går över på 30 sekunder.
Jag äter ”rätt” enligt LCHF och dricker gärna vin. När jag dricker vin blir det fusk i stil med en halv Aladdin ask, åtta flatbröd med smör och ost….eller tio eller något annat tillgängligt i skåpen eller på stan.
När jag dricker ett glas vin blir det gärna två….eller tre. Vin är gott och viktigt. Det innehåller ju bara ett par kolhydrater och man blir lugn och glad. Ost är också viktigt.

Jag har ont i huvudet i bland också. Det är inget jag bryr mig om eftersom LCHF är så bra.
Min magkatarr börjar komma tillbaka, magkatarren som varit ett minne blott sedan vi lade om till LCHF.
Vi äter mycket kött och fett. Grönsaker också men inte frukt och rotsaker. Bär och nötter…..massor med nötter.
Vi äter mörk choklad och dricker kaffe med smör och grädde, grädde i allt.
Kolesterolet är högt, det ska inte sänkas men det är en tydlig signal. Mina njurvärden är förhöjda, jag har vätska i kroppen och jag börjar få tillbaka mina urinvägsinfektioner. Jag har mycket slem i halsen och sväljer konstant.
Vad vill kroppen säga mig? Små, små försämringar under en längre tid.

En dag säger min man till mig: Älskling, LCHF funkar inte längre, jag bara ökar i vikt.

Då inser jag att det gör jag också, har aldrig vägt så mycket.  Kosten, konceptet som gjorde oss så friska fungerar inte längre. Lymfsystemet är överbelastat, njurarna också. Kroppen försvarar sig med fett och kolesterol. Gifter som lagrats och varit ofarliga har blivit belastande.
Jag har blivit av med prediabetes, närsynthet, inflammerade divertiklar, magkatarr, ständiga förkylningar mm i och med LCHF kosten men jag har även gått från 45 kg till 58.

Nu börjar vi tänka mer arteget och tar bort mejerivaror utom smör. Vi tar även på prov bort all alkohol i två månader. Detta är tre år sedan och jag började aldrig igen trots att det absolut var förutsättningen för att hålla uppe i två månader. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv, saknar inte vinet ett dugg, det är bara lur.

Vi äter extremt mycket grönsaker, ofta i rå form. Vi får ett helt annat ätbeteende, lugnt och vi tuggar.
Mörk choklad försvinner, ostarna och en del av alla nötter. Inga låtsasrätter som LCHF-bröd, pizza, ketobollar, fettkaffe, bönpasta….
Vi fokuserar även på tarmen med probiotika och candidakur.
Jag rasar i vikt, 10-12 kg på 7-8 månader och blir skrynklig som ett russin. Jag får en del ångest, mycket lätt sådan, lite som att jag kunde vakna på morgonen och undra om något ledsamt hänt.
Jag reagerar mycket oftare med ilska och irritation och är stresskänslig. Jag är normalt en mycket glad och lugn person.

När jag är nere på 42 kg, har mörka ringar under mina ögon och känner mig obalanserad så kommer frukten in i mitt liv. Vi drar även ner avsevärt på animaliskt protein. Det blir fruktfrukost, fruktmellis, kaffet försvinner nästan helt och så även en massa kokosmjölk och smör.
Äntligen börjar kroppen återhämta sig. Njurarna får vila och fokusera på avgiftning. Levern får hjälp av pektin för sin avgiftning och jag börjar återhämta mig viktmässigt och börjar få muskler igen.

När jag dessutom kommer i kontakt med superavgiftningsprodukten Ultra Binder med kol, lera och IMD (intestinal metal detox) som fullständigt dammsuger vävnad på tungmetaller och börjar äta extra mineraler så försvinner ångesten och oron/ilskan som genom ett trollslag.

När vi går ner i vikt lämnar gifter fettvävnad och blir vattenlösliga. Då är de extra farliga och måste ut och inte cirkulera runt i systemet. Lämnar systemet gör de om avgiftningsorganen får jobba ifred och om det finns tillräckligt med organiskt svavel, klorofyll, pektin, glutation, vitaminer och mineraler och det är bl.a här allt grönt och färggrant från växtriket kommer in.

Idag känner jag mig stark och återställd.

Jag mår superbra och är superglad och lugn. Jag sover som en prinsessa och jag äter massor med frukt och grönt. Animaliskt protein av allra högsta kvalitet men i artegen mängd.
Jag har kollat mina nivåer av tungmetaller och de minskar konstant. Jag är idag nere på mycket låga nivåer.
Eftersom jag aldrig haft hål i mina tänder har jag sluppit amalgam. Detta elände som skapar så mycket problem i våra kroppar. Dock åt jag massor av tonfisk på burk under min LCHF tid (tonfiskröra var min älsklingsrätt) och där fick jag i mig en hel del kvicksilver som nu har försvunnit helt.

Detta är min lilla historia och så här kommer ingen annans historia att se ut. Vi är alla olika och vill alla gå olika vägar.
Det viktiga för mig i dag är att jag mår bra men framförallt att jag är ren. Toxiner ställer till det så mycket i kropp och själ och vänner och släktingar runtom mig har drabbats hårt senaste åren av sjukdom och död där jag ser starka samband med just gifter och tungmetaller.
Depression, ALS, Parkinson, cancer, hjärtsjukdom, bipolaritet, Alzheimers m.m. är diagnoser som alla har med toxiner att göra samt ett stagnerat lymfsystem med njurar som inte förmår rensa ut.

Lycka till med din hälsoresa. Jag har arbetat med min i tio år och det är aldrig försent.

 

Se den fantastiska lilla berättelsen om läkaren Terry Wahls som blev frisk från MS:

Spela upp

Beställ Ultra Binder eller andra kvalitetstillskott:

Här

 

 

Detox lemon