Gott nytt år

Gott nytt 2019
Nytt år och nya möjligheter.

Då har ännu ett år gått. För min del ett år med fokus på vandring och detox, yoga och andning.
Många har i år infört fruktfrukost med massor med hälsovinster och energi. Detta efter år av fruktfruktan och fruktrestriktioner.

Över 100 personer har kommit i gång med rening av kroppen via ”Detoxutmaningen”. De flesta med lyckat resultat men även några få som misslyckats eller mått dåligt och avbrutit sin utmaning. Varför?

Vi människor föds med samma organ, våra organ har exakt samma funktion men våra organ fungerar inte alltid lika bra, inte ens från början.
Sedan fyller miljön på, miljön i mammas mage, miljön föräldrarna har levt i när ägg och spermier producerats, miljön barnet kommer ut till med virus, bakterier, parasiter, mediciner, ämnen, föroreningar, metaller m.m.

När du väl bestämmer dig många år senare för att göra något åt situationen och rena din kropp står det skrivet i stjärnorna hur just din kropp kommer att svara på behandlingen.
Lite kan vi kanske räkna ut. Är tänderna fulla med amalgamfyllningar, har du varit på medicinering en stor del av livet, har du arbetat i en kemikaliefylld miljö som målare, frisör, byggnadsarbetare? Hur mycket har du rört på dig, hur har kosten sett ut, har det funnits trama, mycket stress, oro?

Den detox du bestämt dig för att göra kan se ut på olika sätt och syftet kan vara av skilda karaktärer.
Kanske vill du gå ner i vikt, slippa värk, få en bättre fungerande mage och det som händer när du startar med frukt, råa grönsaker, juicer och örter är allt eller inget eller något däremellan. Varför?
För att våra organ som är inblandade är olika väl fungerande och därför att vi är olika belastade.

En detox sätter i princip alltid i gång något på något sätt.

Den släpper lös ett odjur, en fiende som måste hanteras och det är här det fungerar olika.
Lymfsystemet tar hand om allt. Virus, bakterier, döda celler, gifter, metaller….allt,  men det avgiftar inte. Det gör lever och det gör njurar.
Njurarna är den stora tankbilen som kommer och tömmer septitanken, ditt lymfsystem, avloppssystemet.
Lymfsystemet är ett slutet system och samlas en massa lagrade sopor där och inte töms så känner vi oss sjuka och vi avgiftar inte.
Kanske kommer gifterna ut via huden i stället och vi får klåda och irritation.
Vi kanske svullnar, får halsont, känner oss som vi har influensa och alla dessa symtom är tecken på att vi börjar få ut lagrade icke önskvärda saker i kroppen. Huden reagerar, håret kanske faller av, vi blir förvirrade, dimhjärna eller drabbas av migrän.
Symptomen, ja de verkar skifta beroende på vad som kommer ut. Just sjukdomskänsla verkar handla om virus och bakterier, cravings hänger i hop med parasiter och Candida medan oro och ångest handlar om tungmetaller.

Levern måste också fungera och vi har ofta problem med vår lever idag.
Inte så att vi har fettlever men levern kan vara trög. En trög lever kan ge massor med symtom som eksem, psoriasis, acne, viktuppgång, matintoleranser, matsmältningsbesvär, svullen mage mm.

Så det är så  viktigt att skräpet som börjar frigöras kommer hela vägen ut, att njurarna kan fokusera på avgiftning, att binjurarna orkar stötta njurarna och att vi inte fortsätter belasta njurarna med mycket animaliskt protein och att vi jobbar med att stötta och rena levern.

När du väl fått fart med en fruktdetox eller juicefasta kan det beroende på hur mycket du har lagrat och fått ut i systemet vara svårt att gå tillbaka till lagad mat för tidigt i processen. För vissa inga problem, för andra reagerar kroppen direkt.
Varför? Därför att det inte är klart, allt är inte ute. Avgiftningen gör att det börjat cirkulera gifter och det är inte dags att stänga avloppen.

Så tänk lever och njurar, tänk långsiktigt. Det handlar inte om att nu rensar vi en månad sedan kör vi på som vanligt. Vi rensar en månad sedan lever vi så vi mår bra och fortsätter processen mot ett friskt liv.

Det handlar om att tänka långsiktigt, att tänka resten av livet.

Det handlar om att unna sig hälsa, inte unna sig saker att äta och dricka.
Det handlar om att tar vi inte tu med de små problemen idag så blir det stora problem i framtiden.
Så en plan där ekologiska frukter och grönsaker får ligga i fokus, där du väljer bort mejerivaror, gluten, raffinerat socker, charkuteriprodukter, odlad fisk, E-nummer, citronsyra, alla fetter utom kokosolja och olivolja.
Du bör även dra ner på animaliskt protein och äta det mesta ”raw” och det är nu det börjar hända saker.

Är vi fortfarande i dåligt skick, har problem med matsmältning, övervikt/vätskeansamling, värk, håravfall, trötthet/energilöshet, ångest/depression mm så måste vi jobba djupare på reningsfronten, gå vidare med kosten och samtidigt jobba med målbilder, andning, meditation.

Kosten?

Ja enligt mig är den en mycket stor del och viktigast är vad vi inte äter, att vi tar bort det som stoppar och förstör, göder patogener, skapar slem och försurning.
Frukt, rawfood, juicing, fasta = Här händer det saker på ett djupare plan, kroppen renar, den blir mer basisk.

Vi behöver också titta djupare in i våra organ och rena för att uppnå balans. Parasiter och andra inkräktare kanske lever i vårt blod, i våra organ och i tarmen. Det här är mycket vanligare än vad vi tror.
Dessa inkräktare lever på slem och skräpmatrester, de skapar cravings av värsta sort, de trivs i en sur miljö, de konkurerrar om vårt järn och viktiga näringsämnen. Vi ser välmående ut på ytan men inuti har vi näringsbrister och obalans.
Så diverse kurer där vi renar kroppen från misstänkta inkräktare blir också en del i den djupare reningen.

2019 blir ett år då jag kommer att fokusera ännu mer på coaching och hjälp till självhjälp.

Detoxutmaningar, nästa omgång börjar 21/1 men du kan anmäla dig nu och tjuvstarta med hjälp av materialet och FB gruppen.

En webbaserad utbildning som kommer att lanseras framåt sommaren.

En utbildning som inte kommer att kosta mycket mer än ett par-tre rådgivningstimmar men som kommer att innehålla massor med coaching, tips, dokument att ladda ner, föreläsningar, inspiration.
En utbildning som kan bli just din kickstart och handledning, allt du behöver för att lyckas med att nå dina mål.  ”En steg för steg utbildning” där alla steg är lika viktiga. Håll ögonen öppna.

2-3/2 2019 blir det yoga/rawfood/energiboost-helg

med Anna Swedin och mig här i Mariefred på mysiga Djurgårdsporten med möjlighet till övernattning för långväga.
Matlagning, inspirationsföreläsningar och yoga i en härlig mix. Info läggs ut inom kort.

**********

Samtliga resor, 2 st till Kreta och 2 El Camino är i princip fullbokade. Det finns endast 2 platser kvar till Kreta 12/10 vilket är jätteroligt. 75 personer sammanlagt kommer att vandra i solen, yoga och låta sig inspireras till en ny livsstil.

 

Ha ett härligt 2019,

ge inte upp, rena och boosta din kropp och tänk på att din kropp samarbetar med dig. Den försöker inte jävlas och sätta käppar i hjulet för din lycka och ditt välmående.

Din kropp vill bara ha rätt redskap för att kunna fungera och den vill inte slita hårt med att försöka bearbeta felaktig, hårdsmält, näringsfattig mat.

Vi hjälper den med det, eller hur? Jag hjälper dig att hitta vägen, var så säker.

Helene

På väg