Se helheten med lymfsystemet

Lymfsystemet, det vita blodomloppet som saknar ett hjärta som pumpar runt vätskan i kroppen, som behöver stimuleras av rörelse och andning.

Lymfsystemet tar hand om allt avfall i kroppen. Döda celler, bakterier, virus, gifter m.m. samlas i hop och forslas runt men det viktigaste av allt är att det kommer ut ur kroppen i samma takt som det samlas upp. För kommer det inte ut blir det farligt och här måste vi tänka njurar.

Jag har skrivit om det förut och jag skriver om det igen. En detox där vi jobbar med lymfsystemet, får det att röra sig, lösgör låsningar och sätter fart på avgiftningen måste resultera i att avfallet kommer ut ur kroppen och i slutet av lymfsystemet sitter njurarna och om inget eller för lite kommer ut den vägen blir vi sjuka. Njurarna måste filtrera och avfallet hamna via urinen i toaletten. Är exempelvis bakterier kvar i systemet påverkar de oss på samma sätt som när vi drabbas av nya.

Det är här kosten kommer in. Frukt, grönt, vätska, fasta, syrligt, inte belastande….Reducering av animaliskt protein, under en tid och vid stora problem eliminering. Fett kräver också mycket av våra avgiftningsorgan och hämmar den renande processen. När vi äter animaliskt protein krävs ordentligt med saltsyra. Många lider brist på det vilket hämmar matsmältningsprocessen och belastar ytterligare.
Juicing, lättupptaglig näring, stöd av binjurar, lever, njurar via kosttillskott, stresshantering, adaptogener och när det kommer till lymfsystemet så gäller även här försiktighet.
Mycket kan komma igång hos vissa som får lymfmassage och det kan bli för drastiskt som första åtgärd så skynda långsamt.

Ultra Binder, ett pulver med kol, lera och IMD (intestinal Metal Detox) samlar effektivt i hop bland annat kvicksilver och för ut det via tarmen. Ett fantastiskt komplement till en detox. Dock frigör UB även andra gifter och de måste kunna komma ut via njurarna också. Den passagen får aldrig blockeras.
Mineraler, framförallt zink, selen, molybden och magnesium, hjälper kroppen att föra ut tungmetaller och måste därför tillföras under en effektiv detox.

Stora mängder C vitamin eller C vitaminrika livsmedel hjälper njurarna.

Bly samt oorganiskt kvicksilver (från amalgam) kommer ut mestadels via njurar och urin. Det betyder att om vi börjar frigöra bly från vävnad genom olika åtgärder och njurarna inte hänger med kan vi bli dåliga.

En detox som inte fungerar hela vägen ut trycker ner immunförsvaret och kan ge allt i från hög feber till muskelvärk, huvudvärk och influensaliknande symtom. Vi blir inte sjuka men vi känner oss sjuka.

Vi kan alltså som vanligt inte bara jobba med en del av problemet utan vi måste vara försiktiga och se helheten. Att lära och förstå, lyssna på kroppens signaler och tolka dem, att ödmjukt undvika medicinering som hämmar all läkning och belastar den egna avgiftningsförmågan ytterligare….Där har vi grunden till all hälsa.

LymfsystemetNjurarEtt äpple om dagen